24 juni 2008

Femte semesterdagen

På vilken syster S fyller år! Ett stort grattis till dig!

Jag jobbade idag, fick iväg två små leveranser och har en till liggande som tyvärr får vänta till efter semestern. Inte nöjd, men bättre än om jag inte jobbat idag. Jag avundas inte dig Signe i ditt tält, men jag hoppas att ni njuter av den verkliga midnattssolen och att det finns trevliga inomhusnöjen att värma sig med. Ett av dagens projekt på jobbet rörde ombyggnad av Nikkaluoktavägen eftersom markdeformationerna inom en tioårsperiod gör den okörbar.

Men bor man inte i tält så bor man i hus och även här hemma är det projekt. I år heter det underspikning av takutsprång. Eller underskruvning kanske. Tunna färdigmålade brädor ska upp för att det ska se snyggt ut. Bara trist jobba-med-händerna-över-skallen-arbete.

Idag klippte jag gräsmattan i blåsten och på legdan sparade jag några tuvor med blåklockor, rödklöver och fibblor. Innan jag gick in plockade jag nio sorters vilda blommor till en bukett. (OK, daggkåpan och prästkragen kom från min rabatt, men de kunde ha varit vilda...) Den svenska sommaren är kall men vacker.

Inga kommentarer: