Hemlagat i förväg:
kalkonfilé med curry som grundkrydda, det var rödlök, äpplen och rotsaker med i ugnen som gav smak
kokt blomkål i en lag med olja och skivade citrusfrukter+färsk och torkad rosmarin
tabbouleh på pärlcouscous och mynta och tomat, mer grönsaker just innan servering
soltorkade tomater i olja med lite gott i
waldorfsallad (lättkokt rotselleri, ostkuber, päron, vindruvor, valnötter och majonäs)
tzatziki
Tårtbotten
Nötbottnar
Toscakaka
Hemblandat att göra samma dag:
en stor sallad på tomat-mozzarella-rödlök-ruccola-avocado
en värmd burk särskilda bönor, med pressad citron, olivolja, salt och peppar
Kompletterade tabbouleh med gurka, paprika och mer kryddor
Pyntade tårtorna med grädde, hallon, blåbär och jordgubbar
Skivade kalkon och rökt skinka
Från köpehyllan, att lägga upp fint:
rökt skinka
hummous
aubergineröra
fetaost
vindolmar (på burk)
inlagd vildgurka
olika olivsorter
grekiskt lantbröd
portionsbröd bake up
väldigt svenskt bregott
brieost
apelsin(klyftor)
melon (klyftor)
torkade aprikoser
dadlar
valnötter
sötmandlar
etiopiskt nymalet kaffe
Nu har vi gjort slut på tårtorna och vindolmarna men det finns massor kvar av allt det andra.
1 kommentar:
Aldrig har det känts så rätt att skriva GILLA!
Skicka en kommentar