28 november 2011

Vi som aldrig sa 'straight edge'

Jag har en vän som är vegan och inom kort kommer han att flytta till Bryssel, till en gata mycket nära vår. Jag hoppas att han och hans sambo kommer att hälsa på oss så och då, och denna förhoppning har fått mig att börja fundera på veganmat. Inga mjölkprodukter, inga ägg, hur gör man då om man vill göra paj? Om ni har tips på goda veganrecept är jag mycket intresserad. Kan man till exempel baka på sojamjölk?

1 kommentar:

Signe sa...

Det är inte så svårt alls när man kommit över feltänket att man måste laga kött ägg mjölkmat men med ersättningsprodukter. Eller det går ju också, allt går att byta ut. Om du tänker från andra hållet istället, laga helt annat på kryddor färska och torkade, grönsaker rotfrukter svamp nötter tofu baljväxter olja. Pastapotatisris allt det där går ju. Hamna inte i timbal-diket utan tänk fräscht och hela världens kök. Jo man kan baka utmärkta bullar på sojamjölk eller havremjölk. Knäckebröd och rivna morötter är veganskt. Tomatsås, jordnötsmör... Ett pajskal på olja med lite frön i degen för härlighets skull och fyllningar det är ju bara att ta grönsaker? Eller göra någon annan av världens alla varianter på en deg som man rullar in mat i.