17 mars 2012

Underbara me, umami

Caesardressing är så underbart att jag får en lätt hjärtklappning redan vid mixern. Det blir en lite omaka sallad till, på gammeldags isbergsallad, äpple, lätt tinade röda vinbär (!), haricot verts och färska örter från fönsterbrädan. Och ostkuber med chilismak, vitlökskrutonger och kyckling.
Och jo förresten, det blev minisemlor till förmiddagsfikat när pappa hälsade på. Och jag gjorde en korma-inspirerad kycklinggryta hemma hos dem till lunch.
Och så drömmar och chokladbollar.
Essen fressen.

2 kommentarer:

Signe sa...

Förslag på myt att skapa den som uppfann caesardressing (dijonsenap, stark inlagd fisk, stark ost, citron, olja, vitlök) testade först ett annat skåprens på samma tema (starka grejor som kanske passar ihop) och mixade köttbuljongtärning, inlagda rödbetor, soja och pepparrot men det blev slog aldrig igenom ;-) Eller så skulle det också bli gott. Kanske passar allt starkt ihop om man vågar testa.

Signe sa...

färsk chilifrukt var det också i min caesar. Och krasigt nymaldpeppar med den där söta fruktiga övertonen som man kan råka hitta ibland. Salt behövs inte, det står fisken och osten för.