02 december 2011

Vegankocken briljerar

Så här gott gjorde jag i går kväll:
Kokade en torr röra av överblivna kokta körsbärstomater (Mutti*) och en hackad lök och en riven morot och riven rotselleri och en tesked röd currypasta. (kryddningen blev lite starkare än jag skulle gjort om en portion varit ett par deciliter.)
Skar 8 tårtbitar av en färdiggjord rund smördeg (billigt märke, gjord på vegetabiliskt fett istf smör)
La en matsked grönsaksblandning längst ut och rullade ihop till en giffel. Knådade kanterna lite så ingen fyllning skulle läcka ut.
Penslade med olivolja och strödde på lite flingsalt.
Gräddade till trevlig färg och uppfluffning.
Lät svalna och placerade i frysen.

Det kan hända att de som får små VB-mackor och laxsnittar på söndag blir lite avundsjuka när de här godingarna kommer fram ur ugnen.

Det blev ganska mycket fyllning över och vi är några i familjen som upptäckt att den inte alls är oäven som pålägg på en knäckemacka. Vi tror ändå det blir bättre med smördeg, ska se om det går att smussla undan en giffel som smaktest...

* Alla som skriver om mat på internet sätter ut varumärket så fort de använder Muttitomater. Man ska använda "god olivolja och kvalitetstomater, helst Mutti". Jag tyckte de smakade som konserverade tomater burkar smaka.

2 kommentarer:

Signe sa...

Billigt märke kan vara tricket om man vill hitta vegan-käk. Annan känd vegansk produkt: Delicato chokladbollar och liknande fabrikslagade konditorivaror. Lättsaltade chips och popcorn, fruktsallad, havregrynsgröt med havremjölk till, ingefärspäron med tofuglass...

Signe sa...

Hummous, knäckebröd, [babaganåsch], ugnsrostade rotsaker med "en god olja" och flingsalt, jordnötsmör, fransk potatissallad alltså den med olja och vinäger istället för vitt kladd...