04 mars 2014

Beslutet gott, allting gott

Idag är det fettisdag. Jag tolkar det så att det är på denna dag som det är sista chansen att äta semlor.  Så när detta är skrivet ska jag njuta av den sista halva semlan i kylskåpet. Sedan stundar fastan.

För min del har jag beslutat mig för att fasta från kött och fisk. 100 dagar blogg, 40 dagar lakto-ovo-vego.

Idag blev jag trött på att tänka på prestationsprinsessor och såg mig själv som en duglig och kapabel människa. Så jag sa ja. Om vi kommer överens om villkoren. Mer om vad, en annan dag. Hoppas du är nyfiken!

6 kommentarer:

Jörel sa...

Jag är nyfiken! Låter spännande och jag anar att roliga utmaningar väntar.
Tack för rubriken till dagens inlägg, den kommer jag att brodera på en bonad. (När jag har stickat klart din dotters kofta, jag har ju mina prioriteringar klara för mig!)

Bodil sa...

Hm... dags att ta nya mått? (Du vet vad jag sa om innan hon fyller 20 år)

Jorun sa...

En utmärkt sak tror jag, det där med att lägga bort tanken på "prestationsprinsessor". Det är något grovt förminskande med det begreppet (och "duktig flicka" och liknande). För inte kallar någon män 40+ "duktiga pojkar" eller "prestationsprinsar".

Jag hoppas det är något roligt och utvecklande du tänker ägna dig åt!

Signe sa...

Uppskattar inte heller det krympande begreppet. Ett lingvistiskt experiment jag rekommenderar är däremot att ersätta "jättegullig", "himla fin" och duktig - ja det är oväntat vanliga omdömen i min bransch - med skicklig, kunnig, kompetent. Sjuksköterska eller arbetsterapeut, förskollärare, logoped.

Bodil sa...

Jag kommer att ha personalansvar för en grupp på elva personer, under en period.

Jorun sa...

Roligt (och svårt). Lycka till!