01 mars 2014

Hello world - igen!

Hej Signe, tack för att du håller kroppens flagga högt! Och håller liv i kära gamla Talkie Walkie, på det sättet. Håller liv i blodsystemet. 

Midvintern (vårdandets tid) var kort (räckte över SM-veckan och invigningen av kulturhuvudstadsåret) och sedan några veckor är vårvintern här. Idag firades den in officiellt på Rådhustorget och jag borde ha varit där för det är något att fira! http://umea2014.se/sv/evenemang/gijrradlvvie/

Här hemma firade vi i det lilla med att åka pulka och rattbob i en egen pulkabacke. Det är första gången min man skottat upp en sådan och det var ju inte ett år för tidigt. Tidigare snöhögar har vi bestigit och grävt i, men i år blev det en liten pist.

Men samtidigt strävar våren på i rabatten vid farstubron, pärlhyacint och krokus växer långsamt men envetet upp (de började redan i januari och verkar ha klarat kylan). Uppvaknandets årstid, så sant som det är sagt. Min favoritårstid i sina ljusa stunder och emellanåt tung och jobbig, med bakslag, snöflir, en doft av sura handskar och blöta overaller.

Vi får se vad vårvintern bjuder på i år och jag ska försöka täcka in den här på Talkie Walkie, blogga varje dag i 100 dagar. Genom hela vårvintern ända fram till våren (återvändandets årstid). Tack för att du läser!


Inga kommentarer: