01 maj 2012

Valborgsmeny

Hemlagat i förväg: kalkonfilé med curry som grundkrydda, det var rödlök, äpplen och rotsaker med i ugnen som gav smak kokt blomkål i en lag med olja och skivade citrusfrukter+färsk och torkad rosmarin tabbouleh på pärlcouscous och mynta och tomat, mer grönsaker just innan servering soltorkade tomater i olja med lite gott i waldorfsallad (lättkokt rotselleri, ostkuber, päron, vindruvor, valnötter och majonäs) tzatziki Tårtbotten Nötbottnar Toscakaka Hemblandat att göra samma dag: en stor sallad på tomat-mozzarella-rödlök-ruccola-avocado en värmd burk särskilda bönor, med pressad citron, olivolja, salt och peppar Kompletterade tabbouleh med gurka, paprika och mer kryddor Pyntade tårtorna med grädde, hallon, blåbär och jordgubbar Skivade kalkon och rökt skinka Från köpehyllan, att lägga upp fint: rökt skinka hummous aubergineröra fetaost vindolmar (på burk) inlagd vildgurka olika olivsorter grekiskt lantbröd portionsbröd bake up väldigt svenskt bregott brieost apelsin(klyftor) melon (klyftor) torkade aprikoser dadlar valnötter sötmandlar etiopiskt nymalet kaffe Nu har vi gjort slut på tårtorna och vindolmarna men det finns massor kvar av allt det andra.

1 kommentar:

Bodil sa...

Aldrig har det känts så rätt att skriva GILLA!