19 maj 2011

En lucka i tiden

I den här staden har man rätt till gratis hämtning av grovsopor två gånger om året, men det finns ett litet aber: man måste vara närvarande här sopgubbarna kommer och de ger ingen exaktare tidsangivelse än 07.00-14.00.
En halv semesterdag med andra ord.
Man får boka sophämtning lång tid i förväg, och när dagen närmar sig lär det visa sig att just den förmiddagen inte passar så bra att vara ledig - möten och allmän arbetsbelastning - men vad kan man göra, man måste ju vara hemma och vara närvarande.

Om då sopgubbarna kommer 07.30 och allt är avklarat på tio minuter... BONUS! En hel förmiddag helt oplanerad och ledig.
Här ska tvättas, ordnas, handlas kläder, göras sudoku, läsas flamländska, ringas rörmokaren, gås till frissan och varför inte gymmet, och klippas klor på katter! Och bara bara tas det lugnt. (Hm. Kan man säga "ta det lugnt" i passiv form?)

7 kommentarer:

Jorun sa...

Man kan nog inte använda "ta det lugnt" i något tempus alls om man har nio saker på att-göra-listan för perioden mellan 9 och 14...

Jörel sa...

Prioritering kära syster, prioritering!
Har hunnit
-- sudoku
-- ta det lugnt
-- möblera om i köket
-- gräva i trädgårdslandet
-- tvätta två maskiner och hänga dem
-- klappa katter
-- läsa flamländska
och klockan är bara 11.32.
Nu ska dammsugas och torkas golv. Livet leker.

Jorun sa...

Prioriterar man bort allt utanför huset hinns det nog med - det var gymmet, frissan och shoppingen jag ställde mig mest tveksam till.

Jörel sa...

Det stod länge och vägde mellan hemma och borta, till sist tror jag beslutet fattade sig själv.

Bodil sa...

Lustigt att man inte kan ta det lugnt i passiv form, men är man passivt lugn är man förmodligen aktiv.

Signe sa...

Vad är detr för fel på "lugnas"?

Bodil sa...

Ett problem är att är man ensam hemma kan ingen lugna en och då får man ta sakerna i egna händer och lugna ner sig själv. Men man kan ju bli lugnad av det man hör eller ser också förstås, eller bara av det faktum att sopgubbarna redan har gjort bort allt slängande.