03 maj 2010

Cross over kitchen

Det känns lite 2007 att missmatcha ingredienser/smaker från hela världen men jamenjamen vad gör man när man högtidligen påbörjat veckomatsedelstänk och det är vegetariska dagen, potatisen står på kokning och det är matdags om tio minuter?
Sojakorv, chinese wok, thai ananas-chili-sås, fetaost, smörklickar och ketchup. Åt var och en efter behov. Det blir godare mat en annan dag, huvudsaken är ju att man slaviskt håller dig till den fastlagda matsedeln. (Imorgon: köttfärs.)

2 kommentarer:

Jörel sa...

Lillasyster S lärde mig en gång att man inte kan säga att man har en ny vana förrän man har gjort den 21 gånger. Om man vill börja en ny vana måste man därför vara stenhård med att faktiskt genomföra den 21 gånger... Så av rent numerära, om inte gastronomiska skäl, verkar det vara en bra meny.

Bodil sa...

God wok:
Röda linser kokas separat.
Färska champinioner steks i olja, med vitlök och lite vitvinsvinäger.
Morotsslantar och salladslök fräses en stund, sedan blandas de med champinionerna och röda linser. Lite vatten hälls på. Allt kryddas med salt, ingefära, chilipeppar och sweetchilisås.

Till detta serveras ris och grön sallad.