Jag köper flera gånger om året en påse ekologiskt odlade rödbetor och sen slänger jag den när de blivit dåliga.
Jag tror alltid att jag kommer bli sugen på rödbetsbiffar, men det blir jag aldrig. En gång la jag in egna inlagda rödbetor, det blev gott. Men det hände en enda gång.
Nu steker och kokar jag rödbetor i detta ögonblick. Biffarna med rårivna rödbetor blev en enda blaffa som inte ser klok ut, kanske blir det bättre med förkokta.
Jag tror även ibland att jag ska bli sugen på att koka en beta och äta med en klick kryddsmör. Jo tjena, det händer aldrig det heller.
Vad gör andra som köper rödbetor?
Gör någon borstj på riktigt, och i så fall - är det lättare att laga än att säga/stava?
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
3 veckor sedan
5 kommentarer:
Rödbetor blir alltid goda ungsbakade med andra rotfrukter. Och vitlök och rosmarin. De jag odlade i landet blev små och skruttiga, jag tror att hälften gick till komposten.
Men visst, morötter är ett allsidigare livsmedel.
Det blev otippat gott med en stor finriven rödbeta blandad med två ägg, salt och citronpeppar vändstekt som en jätteblaffa serverad med creme fraiche. Både såg ut och smakade som en vegetarisk variant av blodpudding. Om jag bjuder någon på det en annan gång blir det med gräddfil istället, ett par knips persilja och kapris kanske. Eller lingonsylt och knaperstekt bacon om man vill kötta till det.
Getost!
Jag brukar köpa färdigkokta vakuumpackade rödbetor, dem äter jag till exempel i sallad med stekta bacontärningar, eller tillsammans med getost och lite olivolja och rostade sesamfrön. Att riva och göra biffar verkar alldeles för fläckframkallande...
Jag blev bjuden pâ en superdupervariant av den famösa och svârstavliga b-soppan för bara nâgon vecka sedan. Hälften vakuumpackade, hälften (?) inlagda, samt lök och buljong. Hm. Tyvärr har jag inte bättre beskrivning än sâ, sâ den som vill testa gör det pâ egen risk... Men urgott var det!
Skicka en kommentar