07 juli 2008

om att tro och inte

... och dagens sommarvärd i P1 är författare till boken Kristendom för ateister. Växte upp i Pingströrelsen och försökte bli ateist men blev präst i stället.
– Jag ska berätta om min resa från uträknad präst med alkoholproblem till att leda en omfattande verksamhet i en kyrka på Södermalm i Stockholm som berör och når människor som normalt inte söker sig till kyrkan, säger Olle Carlsson.
(Jag ska lyssna på webben nu, på spellistan finns bl a Redemption Song med Bob Marley och den är ju bra. Och så flera Dylanlåtar, jag tränar lågintensivt på att uppskatta honom.)
En positiv förändring med Lapplandsveckan i Husbondliden är att varje kvällsmöte inleddes med en Livsberättelse, där journalisten Berno Jonsson intervjuade en mer eller mindre vanlig kristen om just dennes pilgrimsvandring hittills. Mamman vars tonårsson dog i cancer, kvinnan vars man efter fyrtio år fortfarande inte delar hennes tro... Och så vidare.
(Fler positiva förändringar är att de långa långa "reklaminslagen" från diverse biståndsorganisationer nästan är borta nu, de som tog upp halva mötestiderna. Istället finns ett stort informationstält där man kan låta sig informeras frivilligt. Och så är det bra att det finns tvål på toaletterna nu. Och att man kan webb-boka husvagnsplats. Och det särskilda kolt-ålder-tältet med småbarnsanpassade andakter, varm isolering på golvet och sandlådor. Mest märkligt är kanske att det spelas lovsång på toaletterna: "Vi har kommit hiiit för att tillbeee" - eller för att vi är kissnödiga?!)

1 kommentar:

Bodil sa...

Å Signe, vilken bra sammanfattning!