29 juni 2008

Semester dag nio och tio

På den nionde dagen lekte O med grannbarnen och växthusbevattningen kom på plats. Ett datorstyrt bevattningssystem som ska vattna tomaterna och paprikan varje dag i sommar om allt går som tänkt. Om vi inte glömmer oss och stänger kranen. Om inte batteriet tar slut. Om inte något annat inträffar.

På den tionde dagen besökte vi Betelkyrkan och fick sedan äntligen träffa Goda Barnfamiljen, som vi inte sett på fyra månader. Har inte vi varit sjuka så har de och senast var det hunden. Men nu var vi alla friska och vädret var underbart! Och O lekte fint med barnet i hans ålder och deras grannes barn. A fick vara med oss och klättra och busa.

U har påbörjat reparation av taket över farstukvisten. Han skulle lossa hängrännorna och nu har vi takpapp istället för takplåt, förhoppningsvis slipper vi att det regnar in där ute i fortsättningen.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Datorstyrt bevattningssystem minsann! Coolt att ni är så duktiga.

Bodil sa...

Hm... Gardenas bevattningssystem ur kartong. Men visst, jag satte ihop det själv och skötte programeringen. Vred den ena ratten på 24 h och den andra på 15 min.