08 september 2013

Tre fruktat goda rätter

Så här gör man maten vi åt i kväll:

Förrätt:
Tärna två ätmogna avocador/s blanda med saften av en halv citron.
Skålla och skala och kärna ur två tomater och finhacka dem.
Blanda ner tillsammans med en halv lök, finhackad, och en finhackad torkad chilifrukt.
Blanda ner 200 g skalade räkor.
Låt dra i kylskåpet, servera på isbergssallad.

Varmrätt:
Gör en röra av finhackad basilika (näve ungefär), 4 vitlöksklyftor och ungefär 1 dl olivolja.Lägg två fläskfiléer i en plastpåse, häll på röran, stäng påsen och massera lite lagom. Låt dra i kylskåpet ett par timmar.
Koka en kastrull full med pyttesmå skalade potatisar (grenailles)
Skala fem äpplen, skär i klyftor och sedan i tunna skivor. Lägg på botten av en ugnsfast form
Lägg de kokta potatisarna i en långpanna, pensla med olja och rosmarin och salt, stek i ugnen.
Lägg fläskfiléerna ovanpå äppelbitarna och vira in dem med parmaskinka eller liknande. Täck med folie, grädda på 200 gr i 15 minuter ungefär. (Varmluftsugn ftw) Ta bort folien och fortsätt tio minuter till eller tills filén är genomstekt. Ta ut den och låt den vila under folie i fem minuter, skiva den sedan och servera med äppelbitar och potatis.

Dessert:
I en snygg glasskål läggs, i tydliga lager, tärningar av
Två apelsiner
En blodgrape
En mango
Strössla med kardemummafrön
Två bananer
Två persikor
Strössla med hackade pistagenötter
En liter jordgubbar skurna i kvartar

Låt dra i kylskåpet.
Låt någon betrodd människa röra om före servering.
Servera med vispad grädde och vaniljglass, om du kommer ihåg att du har ett paket i frysen.

Inga bilder från kvällen, men så här glad blir man av denna meny:





Inga kommentarer: