31 augusti 2013

Kaviar och Kongo

Lördagsfrukost med små och stora frågor i mitt huvud: är det egentligen så gott med kaviar, om man inte vore van och intränad på smaken?
Och hur kan folkmorden, de drogade barnsoldaterna och de systematiska krigsvåldtäkterna få fortsätta, när till och med jag här ett halvt jordklot bort har känt till det i flera flera år?
Tuggar vidare på min äggmacka och tänker att jag nog borde lägga en peng i insamlingsbössan till nål och intimsytråd. Men att nån borde göra nåt.

1 kommentar:

Jorun sa...

För att börja med det enkla brukar jag fundera över kaviar och den grekiska röran taramasalata, om de har gemensamma rötter eller om det bara uppstod likande saker på olika ställen. Båda är goda och en liten aning äckliga.

För att fortsätta med det svåra: - - -
Tänk om det gick att säga något som skulle sätta stopp för detta vansinne. Att ge pengar hjälper ju en liten liten bit på väg för att hjälpa drabbade, men orsakerna kommer man ju inte åt.