06 juni 2013

Majmusiken

Det musikaliska nyårslöftet rullar vidare. Maj månad hade bara sju timmar kvar när jag köpte månadens skiva och den sedvanliga sidekicken.

Den huvudsakliga skivan innehåller ett spår från årets eurovisionsfestival, men det är inte de svenska eller belgiska bidragen. Nej, det blev Anouk från Nederländerna som just kommit ut med en platta med den melankoliska titeln Sad singalong songs.

Så här låter skivan:


(Någon har lagt ut hela skivan, lyssna snabbt innan skivbolaget griper in!)

Om skiva nummer två kan man säga att jag lyssnat på ungefär 20 sekunder av fyra av låtarna och att jag bedömer det som ett hopplöst fall. Eller, alternativt, att jag saknar förståelse för experimentell belgisk jazz. Men kanske kan jag tvinga mig själv till en genomlyssning när jag kör hem från flygplatsen i morgon bitti.

Skivan heter 13, bandet Flat Earth Society.

Så här lät de för några år sedan:

3 kommentarer:

Signe sa...

Bra jobbat, att fullfölja utmaningen! Ser inga länkar från min webbläsare men Safari från iOs kanske är kräsen? eller så har skivbolaget dragit in den?

Jorun sa...

Ser du inte Youtubefilmerna? Det kan vara så att de kräver Flash.
Kolla på en dator om duhar tid, jag gillar verkligen Anoukskivan även om den ibland är övertydlig "NU kommer det där ackordet då du ska darra till"

Signe sa...

Lyssnar på Spotify istället: gillade hennes Nobodys Wife1998.