02 maj 2013

Hej hej tacksamhetsdagboken

Idag åt jag en perfekt mogen mango, en perfekt mogen avocado, den godaste tabbouleh jag smakat, en fräsig gazpacho och det ljuvliga som kallas lemoncurd. Och var jättenärande. Emellanåt.
Och fick ett jobbmail där någon var nöjd och tyckte jag var proffsig. När jag läste det mailet blev jag rörd och tänkte "det här måste jag skriva ut och hänga upp" och sen blev jag lite tagen av att märka hur mycket den uppskattningen betydde för mig. Så jag gjorde ingen utskrift, inte idag. Och nu funderar jag på det här med uppskattning, proffsighet och drivkrafter.
Vad drivs du av?
Får du den uppskattning du förtjänar? Är du bra på att lyfta andra?

4 kommentarer:

Signe sa...

Jättenärvarande menar jag.

Jörel sa...

Jag tror jag är bra på att visa uppskattning när jag känner uppskattning. Frågan är bara om jag känner uppskattning tillräckligt ofta.
När det gäller att få uppskattning... Ja folk är väl som jag är mest!

Egentligen tror jag att jag är mer intresserad av att få respons än att få veta om folk tycker att jag är duktig eller ej.
Vad tycker folk om texten jag skrev, idén som jag presenterade, argumentet jag testade på dem. Funkar de som grund att jobba vidare på? Vad är det mer jag borde ha tänkt på, hur kan vi göra det bättre? (Ja det märks väl att jag jobbar mycket i grupp och mycket med projekt!)

Hannah sa...

Klart du ska skriva ut och hänga upp!

Intressant det där med drivkraft. Undrar detsamma ibland (särskilt nu när jag pluggar och allt är nytt). Då det går som allra bäst är då jag lyckas med inställningen att det här jag ska göra nu är roligt och intressant och att jag faktiskt vill lära mig på grund av det. Att inte jämföra sig med andra och ta till sig positiva kommentarer. Många gånger är good enough det bästa nog =)

Bodil sa...

Jag försöker ge positiv feedback när jag kan. Jag är sämre på att klaga och be om skärpning. Då måste jag först bli upprörd, bearbeta det och sedan frågar jag lite snällt kanske om att någon kan fixa det, eller så gör jag det själv.