17 februari 2013

Kött

Men nu är det väl dags att äta mindre kött?

7 kommentarer:

Jörel sa...

Vi har bestämt oss för att sluta äta kött till vardags. Lakto-ovo-vegetarianer med rymligt samvete (på skola/jobb och till fest äter vi allt utom häst).

Sign E sa...

Häst - av särskilda gullighetsskäl? Jämfört m t ex mjuka lamm och kalvar med sträv liten tunga? Jag lutar åt mer mjölmat hemma, härligt icke-GI.

Jörel sa...

Av poetiska skäl: rimmar på fest.

Här i Belgien är ju hästkött kvalitetsmat liksom för övrigt världens-gulligaste-djur-näst-sälungar: kaniner.
En gång beställde dottern på min inrådan steak au cheval på resto. Min baktanke naturligtvis att jag själv skulle få prova.
Just den portionen gav inte mersmak. Jag tyckte att det smakade blod och hö, typ. Men i princip: visst, det finns inget skäl varför man inte skulle kunna äta häst. Om det nu korrekt slaktat och spårat, hanterat och märkt...

Djurarter som jag inte äter: rådjur, häst, kanin, krabba, jätteräkor.

Jorun sa...

Varför inte rådjur? (Vad har de gjort för ont?)

Signe sa...

Ät rådjur, det är glada fräscha djur som lever på tulpaner och julkärvar.
Bläckfisk däremot förstår jag inte, inga etiska invändningar bara svårt med konsistensen av att gnaga på senor. Hamstrar gillar jag inte heller, men då är det levande djur jag tänker på.

Signe sa...

Ät rådjur, det är glada fräscha djur som lever på tulpaner och julkärvar.
Bläckfisk däremot förstår jag inte, inga etiska invändningar bara svårt med konsistensen av att gnaga på senor. Hamstrar gillar jag inte heller, men då är det levande djur jag tänker på.

Jörel sa...

Jag har bara ätit rådjur en gång, köpte djupfryst på något konsum någonstans. Antagligen var det defekt, jag kan inte tro att det ska smaka så förfärligt äckligt som det gjorde. Men jag har inte velat prova någon fler gång.
Bläckfisk tycker jag hör till den mumsiga maten, men jag förstår invändningen!