12 december 2012

Vad gjorde du 2012-12-12 kl 12:12?

Jag delade livet och hjälptes åt. Ungefär då fick jag en pjött spaghetti och köttfärssås av en kollega för att komplettera min lilla portion blomkålsgratäng. Eller läste ett sms från en magsjuk vän. Eller lyssnade på en berättelse om allvarlig sjukdom och vanmakt och död. Eller tittade på ett mms:at foto av en tidigt född bebis. Eller om det var då jag fick en kram.
Livet alltså. Och medmänniskor.

3 kommentarer:

Jorun sa...

Fem i tolv tänkte jag att jag måste komma i håg att fotografera min telefondisplay tolv över tolv. Sen uppdaterade jag en sida på intranätet och började leta efter bra bilder på europeiska länders flaggor och sen var klockan 12:18. Så kanske var det precis vid det magiska klockslaget som jag satt och tänkte på att det fanns 15 EU-länder när jag började jobba här och nu är det 27. Och nästa år blir det 28.

Bodil sa...

Jag gick med min stora dotter på väg till Barn 4 på NUS, för att vi skulle få hälsa på en liten vän som föddes i vecka 25 + 3 dagar (en dag tidigare än A). Vi blev insläppta genom dörren, A fick många beundrande tillrop. Lokalerna är nya men personalen och kärleken är i stort sett den samma! I en kuvös, under en randig filt låg världens sötaste bäbis. A fick titta, fråga, berätta... och jag fyllde på. Så länge sedan A var så liten och ändå känns det alltid så nära i tiden.

Niklas Ö sa...

Tanken var att snösprutningspasset skulle avslutas 12.00 den dagen.
Om bara inte...

Passet började 08.00 med att en kommunanställd blivit tillsagd av pistören att tända ljusmasterna, för att underlätta den pågående pistningen. Den strikta hierarkin mellan de kommunanställda gjorde att han i sin tur sade till mig, i egenskap av ideellt gratisarbetande för slalomklubben, att tända ljusmasterna. Sagt och gjorde tände jag alla ljusmaster.

3 timmar senare, runt 11 upphörde snökanonerna, vattenkyltornet samt den gigantiska vattenpumpen att fungera. Efter lång felsökning inser jag att en av de tre säkringar som kan leverera max 76 kilowatt styck brustit i sin funktion. Runt 11, den heliga lunchtidpunkten för de arbetande eller anställda inom kommunen, började jakten på någon som kunde hjälpa. Efter stor möda kom en inhyrd elektriker från Nordströms El, som naturligtvis inte hade med sig säkringar vilket fördröjde processen ytterligare en halvtimma. En halvtimma när snökanonerna fryser ihop ännu lite mer.
Nu är nog klockan ungefär 12.12.12 12:12:12.
Efter att ha spolat rent slangarna från is, återställt motorskydden på snökanonerna och kyltornen och fått igång systemet igen var väl klockan 14.00, varpå den kommunanställde återvänt från lunchen.

Kort avslutande samtal mellan mig och den kommunanställde:
Jag: "Elektrikern lät meddela att man inte får ha på ljusmasterna tillsammans med snökanonerna, för då går säkringarna! Bra att veta nästa gång!"
Han: "Nog visste jag det! Jag tänkte att det här kommer aldrig att gå!"