04 november 2012

L'eixample Barcelona

Lättnavigerad stadsdel, kvarteren består av likformiga rutnät. Hörnen är bortskurna så att det blir ett litet torg mellan kvarteren. Då var det tänkt att det skulle vara gott om plats för svängande häst- och vagntransporter. Nu är det gott om utrymme för parkerade bilar och soptunnor.

Vårt lägenhetshotell låg nära Joan Miro parken. En härlig park med palmer och sand. I ena hörnet statyn Kvinna och fågel. Och ett fint bibliotek, men dit gick vi inte. Det finns små snabbköp här och där i kvarteren, där man kan köpa frukt och vatten och annat som är bra att ha.

Att shoppa på en spansk affär tar tid, man ska läsa, gissa vad som finns i paket och lista ut var saker står på hyllorna. Frukten är fantastiskt god, men så är det ju när de spanska apelsinerna och päronen är närodlade. Tomaterna! Färsk salsicca är bra mycket billigare än hemma. Det fanns tio sorters chokladdryck att välja på och en sorts svart te, där ser man prioriteringarna.

Jag lyckades av misstag köpa sötad yoghurt och det var gott. Azucarado. Mindre lyckat var mitt spontanköp av frysta empanadas. Det visade sig att de skulle friteras. Jag gjorde ett försök med micro och stekpanna, men det blev sådär. Och så lyckades jag göra oss utan varmvatten i ett dygn, men det är en annan historia.
1 kommentar:

Jörel sa...

Vilket härligt avbrott från vardagen och hösten!