10 augusti 2012

Växla ner » Karin Lilja

En av sommarböckerna i år blev en bok om att växla ner, att ha kontroll över vad man använder sin tid och sina pengar till och praktiska aspekter av ett sådant liv. Som vad det kostar att äga och använda sköta om två bilar, i lönearbetade timmar för kostnaderna och tiden händerna är upptagna med ratten istället för att njuta av en god bok i kollektivtrafiken.
Varningar för att köpa saker av släkt och vänner, varning för hempartyförsäljning. Råd om att renovera kontant Och hinna städa undan mellan rycken. Idéer för kalas och fester, vikten av att istället dör att konsumera bort sin tristess tillfälligt gå till botten med uttråkningen och skapa nya projekt från de idéer som dyker upp när man får tid att tänka.
Boken är realistisk och levd, det är inte en nyfrälst entusiast bakom tangenterna utan en hållbar livsstil med fem sex års testperiod. En hake är det där med att vara en fri agent, att frilansa och hanka sig fram. Friheten vs tryggheten, löning 25e oh så tryggt... Skribentgrejen, underbara Clara grejen, går det leva ett annat liv men med ett vanligt anställningsjobb?
Några bekanta till mig har lönejobb fyra dagar och driver eget en veckodag. Det fascinerar mig.
http://www.karinlilja.se/?page_id=2

Skickat från min balkong

Inga kommentarer: