23 augusti 2012

Mammaskryt eller lek med ord

Ja, skippa detta inlägg om du inte pallar, men här kommer det.

Ett av barnen har en förkärlek till att säga ett fult ord, *******, lite här och där. En dag frågade jag: "Är ******* det vackraste ord du vet?" "Nej, mamma", svarade barnet. "Det vackraste är Jag älskar dig, mamma!"

Det andra barnet sa en annan dag: "Vilken tur att ordet Älskar finns." "Ja," sa jag, "annars skulle man måsta hitta på ett nytt ord för det." Barnet tänkte en stund och sa: "Trimma... men det ordet är ju redan upptaget." "Då får man byta mening på ordet, så att trimma betyder älska och älska betyder trimma", svarade jag. "Vet du vad trimma betyder?" "Det är något man gör med hundar" svarade barnet. "Ja", sa jag, "trimma är att fixa till, göra de sista justeringarna, så något blir perfekt. T.ex. när man klipper." Sedan testade vi det, men det blev nästan obegripligt. Den konstigaste var: "Inte för att jag trimmar gräsmattan, men jag har älskat kanterna."

2 kommentarer:

Rode sa...

Jag trimmar Bella, henne klipper man inte. Jag "rycker" bort hennes hår med hjälp av en trimmkniv. Man skulle kunna tro att det skulle gör ont, men hon tycker mest det är tråkigt att stå stilla. Man kan rycka för hand också men det är jobbigare.

Rode sa...

Måste kanske förtydliga mig lite........jag tror (utan att vara expert) att trimma betyder ungefär rycka. En grästrimmer och en hårtrimmer fungerar ju också efter den principen = rycker isär håret och/eller gräset.