27 juli 2012

Hemma!

Ett blandat halleluja: Nu är vi hemma!

Allt gick bra och det är skönt och fint och härligt att hänga av sig sina reskläder och äntligen öppna dörren till sitt eget badrum, sin egen garderob. Roligt att ringa sin kära syster och boka in en middag. Och sorgligt och trist att Indien och nästa resa är långt borta. Konstigt att komma hem till detta stora hus och de stillsamma gator det ligger vid. Var är alla människorna, rickshorna, de tutande bilarna, trängseln och den där vaga känslan av äventyr? I stället hemmakomfort, hemmaproblem, räkningar, allt man borde ta itu med fast kanske inte riktigt än. Låt oss först landa...

Rumsomställning, tidsomställning. Vi satt och sov på flyget i natt och jag vaknade klockan fyra, belgisk tid, i likhet med alla andra vuxna flygpassagerare, trots att allt på planet var lugnt och stilla och lamporna var nedsläckta. För oss var klockan halv åtta och det blev snabbt kö till toaletten.
I går på flygplatsen stod jag i kö bakom en japan som ideligen nös. Jag såg någon halvhjärtad thriller om en hemsk influensa som spreds via flygplatser och asiatiska resenärer, och mycket riktigt, i dag nyser jag med samma intensitet som han. Kanske är vi bara allergiska mot samma sak, vad vet man. Kanske är det SARS. Om det här skulle bli mitt sista blogginlägg så låt mig tacka för den tid som varit!

3 kommentarer:

Jorun sa...

Lägg ut dina bilder innan du däckar!

Mrs Stenlund sa...

Hoppsan då! Hoppas du blir bättre snart, och det verkar som att ni har haft oförglömliga dagar där borta i Asien... Sov gott!

Jörel sa...

Uppdatering 23.41: goda odds att jag överlever!