30 juni 2012

Hönsflocken

I hönshuset finns det nu tre lag.
Gammhönorna: Tant Brun, Tant Gul och Örnen.
Unghönorna: Angry Bird, Citronen och Silvia.
Småhönorna: Viktoria, Madeleine och vackraste Estelle.
Och så tuppen: Kuckel.

Nu har vi en stor flock, med tio individer och det är överhängande risk för rangordningsstrider, att någon blir hackkyckling och att andra skor sig på de svagares bekostnad.

Viktoria och Madeleine kommer man alltid att blanda ihop. Citronen och Silvia är namn som finns, men som inte har landat på någon särskild höna ännu. Av någon anledning är unghönorna rätt anonyma än så länge, men Angry Bird sticker ut med sitt agressiva sätt.

Tant Gul har plötsligt blivit agressiv och ser ut att vilja picka ut ögona på någon av småprinsessorna. Tant Brun är som vanligt upprörd över att det bara är nytt och nytt i organisationen.

Kuckel, former known as Smulan, är fridfull och accepterar alla. Han lufsar runt i sina tofflor, men styr inte upp gruppen när det blir mobbingtendenser. En trivsam, men svag chef.

Ikväll var det förstås ett välda liv vid sängdags. Småhönorna hade satt sig på en takbjälke och Tant Gul trängde in dem mot väggen och attackerade sedan dem lugnt och metodiskt. För småhönornas bästa flyttade jag dem till hyllorna, där sover de nog bättre.

Nu ska jag gå ut och kolla om det är lugnt i hönshuset för natten. Och imorgon hoppas vi att unghönorna lägger något ägg i det nya redet.

1 kommentar:

Jorun sa...

Intressant att du utgår från att Kuckel ska vara chefen. Jag tycker det verkar vara du!