20 maj 2012

Vit vecka

Plötsligt är det dags, här kommer vita veckan.
Vitt som i franskbröd, ris, kyckling med vitsås, torsk. Vissa andra färger godkänns med nöd och näppe: brunt som i kött, gult som i omelett, smör, ost. Laxrosa som i --- lax.

Men grönt som i broccoli, sallad, gurka, går fetbort. Kiwi. Spenat. Liksom beige mat som potatis och  flingor. Samt orange som apelsiner, morötter, tomater. Och ja, listan kan göras längre.

Yoghurt går bra om den inte innehåller frukt.

Bröd går  bra om det inte innehåller fibrer.

Och på fredag: Huvva, studiet av mina organ fortsätter med en koloskopi. Sedan hoppas jag att det får räcka med läkarundersökningar på ett tag. 

3 kommentarer:

Jörel sa...

Alltså det här inlägget förutsätter ju faktiskt en viss kunskap om koloskopi... Koloskopi kräver att tarmarna är helt rena. Och märkligt nog innebär det att man inte får äta minsta lilla fiber under flera dagar innan. Däremot måste man dricka massor med vätska plus, på slutet, något preparat som - antar jag - bör intagas när man är säker på att ha en toalett inom rusningsavstånd. Mer info än ni kanske kände att ni behövde...

Signe sa...

Känner nästan att någon borde sympati-äta med dig. Jag matbloggade köttfärspajen innan jag läste ditt inlägg, ska se om jag kan komplettera med något färglösare senare under veckan.

Jörel sa...

Jag har en känsla av att dottern kommer att sympatiäta med mig. Inte nödvändigtvis av egen fri vilja...!