04 maj 2012

Trendtips: räkfrossa

Jag har en känsla av att det hottaste man kan äta just nu, alla kategorier, är räkor med rostat bröd, sallad, ost och majonnäs. I alla fall är det det enda jag kan tänka ut till kvällens middag.
I dag firar vi att dotterns vinterlånga slit med att skapa en klädkollektion når sitt slutmål: den stora modevisningen.

4 kommentarer:

Bodil sa...

I världens bästa fredagsmysbok finns en sedelärande historia. Mor och dotter handlar tre saker var till fredagsmyset, räkor, baguette, chips, dipp, gräddfil och läsk. Men ve och fasa, väl hemma, när de lagt räkorna i durkslaget för att tina kommer de på att de glömt att köpa något gott till katten. Katten är försvunnen, uppenbart förfördelad och förståeligt sur. Dottern letar i hela huset, tills mamma ropar att katten är återfunnen. Lyckligt spinnande står den och proppar i sig iskalla räkor ur durkslaget. Mor och dotter är inte arga utan glada över att katten är åter och försedd med fredagsmys.

Detta androm till varnagel, håll utkik var ni har era katter när ni plockar fram detta fredagsmys!

Roligt att din dotter är i mål!

Signe sa...

I Bureå 10min söder om Skellefteå finns intresseföreningen Träffpunkten, ett kafé vid byns busstorg med gott om stammisar, vänlig personal, billigt fika, underbara räkmackor och möjlighet att köpa ett medlemskort för 50kr som gör fikat ännu billigare. Kaffe och dignande räkmacka 45kr, stor kanelbulle 10kr, skinkmacka eller leverpastejmacka 12kr eller småkakor 2kr/st. Räkmackor är förmodligen hur 2012 som helst, det känner jag på mig efter dagens två besök i Bureå.

Jörel sa...

Barnboksämne, Bureåkafé: behövs det fler bevis på att Detta Med Räkfrossa Är En Trend?

Jorun sa...

Räkorna, majonnäsen och det rostfria brödet var utmärkt middagsmat efter en trevlig modekväll. Det fanns även parmaskinka med melon, en utmärkt rabarberpaj, grön ärtsoppa, gravad lax, sallad och makrill utklädd till "böckling". Allt var rikligt, gott och trevligt och katterna visade ett svalt och civiliserat ointresse.