07 maj 2012

Med hängande fantasikoppel

Det kom en hund farande, med hängande koppel, hela vägen från Umeå. Oklart riktigt hur men i kväll har vi varit på en långpromenad i mörklagda parker på leriga stigar.
Det sköna med Brutus är ju att hans vederstyggliga hundandedräkt skrämmer bort alla potentiella förövare, och att hans behov av att stanna och sniffa på varenda lyktstolpe är ganska begränsat.

OK, vän av ordning: hans vederstyggliga låtsashundandedräkt då. Som skrämmer bort alla tankespöken, om det nu ska vara så himla noga.
Men det var hur som helst inga riktiga skurkar ute i kväll.
(bilden lånad från Bulldog i fokus)


8 kommentarer:

Jörel sa...

Avundsjuk på en verklig hundägare? Jo, det får väl medges!

Mrs Stenlund sa...

Hur kommer det en låtsashund farande med låstasandedräkt och hängande koppel ända från Umeå? I am dying with curiosity!

Jorun sa...

Fru Stenlund, gör en sökning på Brutus i rutan uppe till höger så kommer allt att bli uppenbart.

Det första inlägget lyder så här:

Istället för att ta hand om sig själv
Om det inte räcker som drivkraft att man behöver träna för att må bra själv kan man låtsas att man har en väldigt störig och obekväm bulldog som heter t ex Brutus som bara måste gå sina promenader oavsett. Och så tar man på sig vinterskorna och martyroket och tvingar sig ut för att rasta sin imaginära vän. Och nånstans vid första eller andra gulblommiga snödrivan lättar Brutus på trycket och resten av promenaden känns det värt allt snörande att trassla på sig skorna. Hunden sliter sig men kommer kanske hem igen eller så flyttar den till nån som behöver den bättre men det gör inget, det blir enklare så. Nästa dag får man väl hitta på en ny hund.

Mrs Stenlund sa...

hm... att jag aldrig har tänkt på det förut!

Bodil sa...

Här hänger en stegräkanre vid höften, inte alls söt som en riktig hund, men lite diskretare än Brutus.

Jörel sa...

brutus är ju så gott som osynlig, så diskretare finns väl inte...
Köpte en stegräknare så sent som i dag. Funderar på att lansera en stegräkningsutmaning, är du med? Att uppnå en viss totalsträcka före ett visst datum eller att gå minst x antal steg varje dag vid förfärliga viten om man kommer på efterkälken. Vet inte vad som är mest effektivt...

Bodil sa...

Jag deltar i Korpens stegtävling och har tagit 8411 steg idag. Det är rätt effektivt att vara i ett lag samt försöka inte bli allt för långt bak i klungan.

Jorun sa...

Brutus är nog ett bra mycket effektivare träningsredskap än vår riktiga hund. En långpromenad med henne går 150 meter på sin höjd. Om ett år kommer hon däremot att vara i stort sett outtröttlig.