24 april 2012

Tonfisksallad med riven pepparrot

Denna sallad är för god för att inte dokumenteras. Tag tre deciliter hemkokta stora vita bönor, det är hur enkelt som helst att koka med lagerblad och kryddpeppar och salt, att koka baljväxter och frysa in i små obs små portioner är en skitsmart sak att föra parallellt med annat, blötlägg innan jobbet och starta koket direkt du kommer hem så lagar det sig själv på icke-tid. Och som sagt frys in i små obs små portioner, lagom för att dryga ut en lunchlåda. Så blir det ingen stor grej. Och så några större påsar/byttor i laga-middag-till-fler-storlek. Åter till receptet: Blanda i en hackad gul lök, två centimeter finriven pepparrot, 200g tonfisk, några ostkuber, en paprika i stora bitar, ett tärnat äpple, ordentligt med olivolja och om man inte har vinäger eller citron, ett par matskedar koncentrerad tranbärsjuice (!). Variation på temat - istället för pepparrot - rejält med korianderblad och sumak, och istället för paprika en näve lättkokt broccoli.

1 kommentar:

Jörel sa...

Och där kom sumak med ett smack, tack!