18 april 2012

Med Mormons bok i handväskan

Ibland gör man saker som man inte tänkt sig. Förra helgen blev jag stoppad på gatan av två missionärsflickor från Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga, dvs mormoner. De undrade om jag ville veta mer om deras tro och till min egen förvåning gav jag dem mitt nummer och sa att vi kunde ses på lunchen någon dag. Den dagen var i dag och så kom det sig att jag tillbringade min lunch med två tjejer på tjugonånting som satt på var sin sida om mig på en parkbänk och dialogpredikade ur sina slitna biblar och mormonböcker.

Upplägget var att visa i bibeln på att det i en biblisk församling ska finnas profeter, evangelister, äldste etc. Tyckte jag det var rätt? Bra, för i deras församling är de organiserade precis så. (I kyrkan där jag är uppväxt var det också så, sa jag och fick dem lite ur spår.) Och varför är det så viktigt att det finns profeter? Jo, det kunde de också visa. Tyckte jag det verkade rätt? Tänk då att deras kyrka har en profet som kommit till världen för att förnya kyrkan och som tecknat ned Mormons bok, vars bakgrund de gärna vill berätta mer om nästa gång vi ses. Sen gav de mig ett exemplar av boken, på svenska, och bad mig läsa den under bön. "Då kommer du att förstå," sa den franska videoredigeraren som ska missionera i Bryssel i 18 månader, "att det här verkligen är en helig bok. Det här är inget som någon hittat på för skojs skull."

Jag ska läsa lite i den, det lovar jag.Och jag ska inte ta upp frågan om magiska underkläder om vi ses igen. Jag är dock inte helt säker på att det blir någon mer gång

4 kommentarer:

Jörel sa...

Det här är kanske den säkraste källan till kunskap som finns näst Mormons bok - en blogg skapad för att diskutera en såpa. Nåväl, de har i alla fall bilder på underverken.
http://sisterwivesblog.blogspot.com/2011/07/holy-mormon-underwear.html

Bodil sa...

Att du fick den på svenska! Hoppas att du får ut något positivt av din läsning!

Jorun sa...

Det finns en del fina verser, jag återkommer i ämnet!

Charlie Truck sa...

Det här ör en rätt intressant blogg "inifrån" mormonernas kyrka. Har inte kollat om det står något specifikt om underkläder dock!

http://www.feministmormonhousewives.org/

Trivia: The Utah baby namer, tydligen är mormoner specialister på ovanliga förnamn. http://wesclark.com/ubn/