Dagens impro-paj: en glutenfri sådan. Gjorde en kolasås på grädde, sirap, socker och ingefära som blev lite överdrivet gräddig och eftersom jag även experimenterade med att ha syltsocker i (innehållande pektin) så blev det en intressant kolasyltkonsistens. Fyllde en stor glasskål med puffat ris naturell (inte kalaspuffar) óch dränkte dessa i kolasylt. Det fick stå och dra åt sig över natten, när det fortfarande inte blev den sortens hemgjort godis som Elly brukade göra så hällde jag över det i en pajform och tömde äver några deciliter is-lingon från frysen. In i ugnen tills lingonen tinat och det översta kolasyltriset börjat glänsa gyllenbrunblankt. Serverade med vaniljvisp.
2 kommentarer:
Bara tanken på kolasylt med honungspuffar får det att ila i tänderna... Det du kokade ihop låter gott och härligt!
Riset ska rostas i ugnen innan du häller på något.Men det ser ut att ha blivit ett "Go'fika" i stället!
Rode
Skicka en kommentar