Om man går på affärn hungrig kan det bli varma baguetter med prästost, rökt sik och en mango till middag. Säkert skulle det heta något tjusigt på restaurang, jag kallar det bara "mat".
Hur gör ni för att äta fisk och vegetariskt tillräckligt ofta?
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
4 veckor sedan
4 kommentarer:
Vegetariskt genom att laga mat ur en vegetarisk kokbok (fast det projektet kokar på oerhört sakta eld).
Fisk är däremot väldigt lättlagat tycker jag, enda haken är väl att det är dyrt?
Nu är det illa, men ovo-lakto-vegetariska pannkakor blir det lätt en gång i veckan. Influensaveckan blev det juice och nyponsoppa, men det kan man ju inte leva på.
Nej, det är väl dags att ta sig i kragen, igen. Barnen gillar kokta morötter och bönor, så någon sådan gryta skulle det väl kunna bli snart.
Favoritfiskrätter:
Fisk i kryddig tomatsås, som smakar curry och innehåller kokt ägg.
Fisk i gräddsås med räkor, det är smaskens.
Får barnen välja så ska fisken komma som fiskpinnar eller fiskbullar. De får välja ibland...
Jag bjöd min syster på tonfisksallad och mitt låtsasbarn på kokt torsk med äggsås och skärbönor i dag. (Vi kompletterade den lite bleka torsken med en hel del peppar, men det är ju också en grönsak.)
I morgon blir det nog någon form av köttfärs och grönsaker.
Jag tycker absolut att det även gills att äta gröt, fil-och-flingor, ostpaj, varma mackor, plättar eller flatpalt. Lacto-ovo-high carb. Huvudsaken är att man invaggas i en känsla av att vara "en del av lösningen" och får en känsla av att vara med och förbättra världen.
Skicka en kommentar