Jag slutade äta godis några dar in på det nya året.
I går föll jag till föga och åt en pralin. I dag smakade jag en annan pralin och några rutor av en märklig Fazer-choklad med lakrits och annat smått och gott i.
Jag har ända sedan några dagar in på det nya året upplevt en närmast buddhistisk frihet från begär. Men nu sitter jag och sneglar på
-- en ask praliner
-- en ask mörk Cote d'Or-choklad
-- Fazerchokladen
-- En glasburk med blandade halstabletter
som alla ligger inom bekväm armslängd från min plats i soffan.
Lärdom: Bara-en-till blir lätt lite till.
Fast just nu ska jag gå och borsta tänderna krypa i säng. Att falla är mänskligt men att ligga kvar i gropen är världstråkigt.
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
3 veckor sedan
4 kommentarer:
Hur var det nu, nyckeln till att inte trilla dit är att inte ha något hemma...
Det vore ju lättare om inte alla besökare hade med sig en kasse full med godis...!
Fram för fiberrika och näringsrika värdinnegåvor. Eller också får vi acceptera att man ibland är godisfri och ibland är godisglad.
Jag vill slå ett slag för sallad, mint och möbeltassar.
Skicka en kommentar