30 januari 2011

Tips mot överdrivet slängande av mat

Lantmännen tipsar om att emellanåt ta en äta-det-som-finns-hemma-vecka då man bara köper mjölk och istället skapar lite luft i matförråd och lador. Så hinner det inte bli för gammalt. Och så känner man sig kanske mer motiverad att frysa in ostkanter, korvändar och nästan för gammal banan och sånt.

2 kommentarer:

Bodil sa...

Igår blev det vad vi har hemma gryta:
Fyra jättestora potatisar tärnades och kokades nästan mjuka.
Olja i en panna, curry, ingefära och paprikapulver.
I detta frästes det som var kvar av vitkålen, purjolöken samt potatisarna. Över detta en kartong krossade tomater. Småputter. Sist kidneybönor, salt, peppar. Till: ris. Kunde förstås ha varit vitlök i, om jag kommit ihåg det.
Gott, men det blev mycket över. Det får följa med till jobbet imorgon.

Bodil sa...

Och tack vare dig Signe blev det äppelkaka efter maten. Bättre att äta äpplena än att de ska bli gamla i frysen!