Det nya bättre året har börjat.
När jag äntligen lyckas med ett brödbak sker det utan recept och utan att jag noterade mängderna. Ett jästpaket, en halvliter vatten i rätt temperatur, olivolja, socker, havregrynsgrötsrester från lunchen, allt vetemjöl och lantvetemjöl vi hade hemma och lite senare efter rörande rörande och perfekt lång jäsning under ren bakduk när Herr Partner kom hem med mer vetemjöl knådade jag i mer mjöl tills det blev fyra perfekta baguetter. Snitt snitt snitt och skjuts in i ugnen på kanske 225 grader? tills det började lukta gott. Efteråt; vattenpensling och svalning i frid under bakduk.
Kidsen hjälpte till att knåda innan degen fått konsistens där på slutet så det är en hel del städ kvar att göra, det skvätte degkluttar lite väl friskt när de försökte skaka av sig det värsta kletet.
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
3 veckor sedan
1 kommentar:
Som på ett bättre ställe, att använda grötresterna till finbröd!
Hos oss tar Hönsen tacksamt emot dem, så jag får väl förhandla med dem om jag ska pröva grötbaguetterna. Kanske om de får brödsmulorna?
Skicka en kommentar