28 december 2010

Mellandagsbakning

Jag anar att det finns en vits med att läsa HUR och inte bara VAD när man läser recept. (I detta fall vet jag dessutom egentligen HUR men valde att avbryta projektet och bara gå och sova, mot bättre vetande). Om man rör ihop hela ingredienslistan för vetebröd, hoppar över att knåda, chansar på att det funkar att ta kallt degspad och låta det stå i kylskåpet över natten och sedan rullar den oknådade degen till kompakta bollar (i förhoppningen att det ska bli ungefär som semlor) som får jäsa en stund i rumstemperatur i väntan på att ugnen blir på en höft lagom varm och så gräddar man tills det börjar lukta gott ungefär, då får man en helt annan sorts bröd än om man följer instruktionerna för traditionella bullar.
Om man sedan serverar det utan att berätta vad det är och partnern tror att det är matbröd och därför fyller det med philadelphiaost och tjälknöl, då blir det rätt ok ändå.
Fett och sött och kardemummadoftande, men en rätt ok smörgås.

2 kommentarer:

Bodil sa...

En blinkning mot nan-bröd? Nanbröd Compact

Jörel sa...

Berätta, hur blev de? Kompakta eller explosiva?