Quoi?Undrar signaturen: "En som aldrig skrivit om umami i överförd bemärkelse"
Den femte smaken, kallar japanerna det. Smaken av protein säger wikipedia. Kan kännas i parmesan och VB, i salami och parmaskinka (och i torkade räkor, tång, fermenterade bönor och annat som inte lockar).I överförd bemärkelse?Blodsmaken när man inte riktigt orkar längre men fortsätter ändå för att man inte vet vad man skulle göra annars. Kanske.
Fast nu ser jag att en annan wikipediasida (grundsmak) säger att metallsmak - som i blod - kan vara ännu en smak. Umami är det visst inte. På b svarar jag därför "vet inte". Eller är det en bearbetning av den eviga misosoppsfrågan vi bevittnar?
Skicka en kommentar
3 kommentarer:
Quoi?
Undrar signaturen: "En som aldrig skrivit om umami i överförd bemärkelse"
Den femte smaken, kallar japanerna det. Smaken av protein säger wikipedia.
Kan kännas i parmesan och VB, i salami och parmaskinka
(och i torkade räkor, tång, fermenterade bönor och annat som inte lockar).
I överförd bemärkelse?
Blodsmaken när man inte riktigt orkar längre men fortsätter ändå för att man inte vet vad man skulle göra annars. Kanske.
Fast nu ser jag att en annan wikipediasida (grundsmak) säger att metallsmak - som i blod - kan vara ännu en smak. Umami är det visst inte.
På b svarar jag därför "vet inte". Eller är det en bearbetning av den eviga misosoppsfrågan vi bevittnar?
Skicka en kommentar