19 maj 2010

Sol och pannkaka

Att göra:
En god citronpaj på följande sätt: tag en pajdeg (mjöl, smör, lite vatten), tryck ut i en form. Vispa ihop 2 ägg, saften av en stor citron plus lite hackat citronskal, 2 dl florsocker (måste enligt Annas kokbok siktas innan det blandas i), 75 g smält och avsvalnat smör.
Grädda (225°). Anna tycker att man ska förgrädda pajskalet, jag missade den detaljen och det gick bra ändå (läs: det var inte det misstaget som förstörde hela pajen...).
Vispa ihop vispgrädde, servera.

Att inte göra:
Placera den heta pajformen på en alldeles för smal skärbräda som till råga på allt slagit sig.
Tag gräddbunken i famnen med alla bestick som behövs vid serveringen i nypan.
Greppa skärbrädan med de fingrar du för tillfället har över och balansera den heta formen så att den varken bränner din hand eller halkar av skärbrädan.
Gå uppför trappan.
Luta dig fram över soffbordet för att försöka lasta av dina bördor.
Se pajformen glida av skärbrädan och falla i ultrarapid genom luften och landa upp och ner på mattan.

Vi åt trots allt upp den. Lika höga poäng för smak, som den fick låga poäng för presentation.

Inga kommentarer: