En god middag för den som
-- tycker att kokt potatis behövs för att man ska bli mätt
-- tycker om vitlök
-- och gärna äter lite konstig mat om kvällen.
Man tager två potatisar, skalar och tärnar dem, kokar dem tills de kan mosas. Häller bort vattnet, mosar dem. Pressar i 4 vitlöksklyftor. Kryddar med svartpeppar och citronsaft. Rör i 0,8 dl olivolja och 1 msk vitvinsvinäger.
Sedan skalar man och skär upp råkost i lämpliga formar. Morötter och gurka (stavar). Blomkål (blommor). Rädisor (naturell).
Och så doppar man och äter. Dippsåsen är varm och god, grönsakerna krispiga och fina. Man blir glad av den här maten.
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
4 veckor sedan
3 kommentarer:
Som nån slags potatisbaserad aioli? Istället för ägg? Eller i alla fall mer likt aioli än som ett potatismos?
Eller lirpa lirpa?
Jag måste be om ursäkt för att jag så gravt missbrukat denna etikett, jag valde den för att den var sällsynt oanvänd, och först efteråt insåg jag att den bara kan användas en gång om året typ.
Men kanske kan man omdefiniera den till att betyda "oväntat god mat".
Signe, det blir ett tungt potatismos med stark smak av vitlök. Oväntat gott att doppa i, värt att prova plus att det går fort att göra!
Skicka en kommentar