I min reseryggsäck, som just nu prepareras för morgondagens färd till Umeå, låg ett klipp ur Dagens Industris helgbilaga. Håll till godo!
Rabarberchutney med ingefära
500 g rabarber
0,5 dl vatten
2 rödlökar, skivade
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd chilifrukt, urkärnad och hackad
2 dl strösocker
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färsk ingefära, riven
Skölj och skär rabarbern i cirka 2 centimeter stora bitar.
Blanda med övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Häll upp chutneyn på väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut direkt och förvara svalt.
Denna smakrika chutney passar utmärkt till bland annat grillat kött.
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
5 veckor sedan
2 kommentarer:
Mm, det lät gott och var inte det receptet jag testat.
Först ska jag hinna göra några rabarberpajer, sedan kan det bli detta! Men jag måste nog gödsla min rabarber eller något, den är inte så rikbärande.
Skicka en kommentar