17 april 2010

Maskrosor

Tja nu är det ju inte så tyst längre när alla grannarna plockar fram sina motorgräsklippare. Själv kör jag min gamla manuella tills armarna värker av mjölksyra (vilket inte tar så många varv för en skrivbordsarbetare...). Det är lite tufft för det är första klippningen på året, men vad gör man inte för att slippa rulla ut elkabeln ;)
På förekommen anledning funderar jag om maskrosmarmelad eller maskrosvin är roligast. Någon som har erfarenheter av någondera?

5 kommentarer:

Jorun sa...

Bekantas bekanta har erfarenheter av exploderande maskrosvinflaskor, jag skulle köra med marmelad och en flaska köperosé framåt kvällen.

Jörel sa...

Mina erfarenheter av hemframställning av jäsdrycker inskränker sig till explosiv tedricka. Men av något skäl valde jag ändå att gå på maskrosvinslinjen. Det är ett evighetsprojekt, jag tror det är drickbart 2012 (om det över huvud taget blir drickbart vill säga...).

Jorun sa...

Både tedricka och solvin på blåbär ansågs väl vara hundra procent alkoholfritt av de fromma själar som drev bryggeriverksamheten?

Jörel sa...

Ja minst hundra procent alkoholfritt...

Charlie Truck sa...

Maskrosvin gjorde min bror i källaren på 70-talet om jag inte minns fel. Jag tror mina föräldrar valde att se på det hela som ett kemiexpriment istället för hembränning. Jag tror inte någon någonsin drack något men det luktade äckligt i källaren länge...