Jag skrattade när jag läste det här receptet på tedricka.
Skogskojans tedricka
* 9 hg socker
* 10 liter kokt vatten
* 10 st tepåsar
* 1/4 pkt jäst
* 1 - 2 nävar russin
Koka upp vattnet.
Låt tepåsarna (eller te i lösvikt) dra i vattnet några minuter & häll i sockret. Tillsätt jästen när vattnet svalnat till ca 37 grader.
Låt jäsa i rumstemperatur i drygt ett dygn.
Lägg russinen i flaskor med skruvkork & häll på tedrickan. Förvaras svalt.
Hållbarhet ca 1 vecka.
Källa: Siris hemsida
Jag har ju nämligen försökt göra tedricka på fri hand.
Och då kan man ju jämföra proportionerna.
Siris hemsida: 10 liter te, 900 gram socker, ett kvarts paket jäst.
Jörels hemkok: Jag hade en fin holländsk ölflaska med sån där porslinspropp. Låt oss säga att den rymde 6 dl. Jag fyllde den med te blandat med 1 dl socker och ett halvt paket jäst.
En vecka senare öppnade jag korken för att kolla om det var klart. Tja...
Man kan säga att det var ett starkt incitament att måla om köket.
Men jag ska nog prova göra tedricka igen.
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
3 veckor sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar