Jag har laborerat med textiltryck på arvegods medan E sov. Med do-re-do-insatser hoppas jag ha förlängt livet på dem, kanske passerar de H, A, E och W innan de är slut. (Vi såg en förfärlig dokumentär om att även textilindustri är skit, så klart. Den naturliga slutsatsen är som vanligt att om något kostar nästan ingenting har fabriksarbetaren/sömmerskan/bomullsodlaren fått nästan ingenting betalt.)
Innan dess var han och jag ute och kompletterade affischeringen för morgondagens spelning med Karamazov (vemodig akustisk pop på bokkafé Pilgatan kl 14).
H är glad efter en kul förskoledag och leker med hemgjord väldigt gammal playdo-lera överallt och vi hjälps alla åt att sprida kluttarna med strumpor och byxrumpor.
E har lärt sig styra fram stolar dit han vill och är nu oövervinnerlig.
En ugnsvarm älgstek står och svalnar, den smakar fantastiskt men är ett lite underligt mellanmål.
Snart ska vi åka till en vänfamilj och baka bullar.
Det är helt ok att vara föräldraledig den här dagen.
12 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Älgstek till mellanmål och bullar till middag, det låter som en ovanlig men rolig diet!
Vi såg samma dokumentär och kom till ungefär samma slutsats.
Jag tänkte att egentligen borde bli etisk uppköpare åt någon textilkedja. Det kan inte vara raketvetenskap att se till att de textilfabriker man anlitar i Indien/Bangladesh/Pakistan/Kina/... ger en lön som arbetarna kan leva på och inför åtta timmars arbetsdag, femdagarsvecka och semester. Det kanske skulle kräva att man hade en representant stationerad på varje evig textilfabrik men då fick det väl vara så...
På jobblunchen igår diskuterades fantastiska dieter med fett, protein och grönsaker som växt ovan jord som huvudingredienser. Jag hävdade det välgörande i att äta en väl sammansatt kost (som om jag nu höll mig till den dieten). Det kändes rätt skönt att vi sedan flockades kring en fantastisk efterrättsskapelse bestående av kladdkaka med ananas ovanpå och toppad med jordgubbs- och chokladmousse. Tro det eller ej, den var fantastiskt god, inte övermäktig utan härlig. Och innehöll massor av välgörande kolhydrater, men förstås även en del fett och antioxidanter.
Skicka en kommentar