02 mars 2010

Grissvineriet

Allt tyder på att man inte borde gynna köttindustrin. Hela tiden nya belägg och det är egentligen inga nyheter...
Som om det inte vore nog med att djuren själva har det eländigt och att klimatet påverkas, dessutom hör jag idag att bönderna får så kasst betalt att de av konkurrensskäl föder upp svinen med importerad genmodifierad soja som är odlad på sätt som skadar odlarna (på andra sidan jorden) så de blir neurologiskt sjuka. Och så står det på förpackningen att köttet är "närproducerat". Konsumenter tycker att billigt är bra och billigast blir det om de som har det sämst och kräver minst gör jobbet.
Åh jag måste kanske ompröva det där med att jag inte tycker det är så gott med sojaprotein och quorn. Idag blir det älgköttsoppa med ekologiska rotfrukter. Eller ekologisk bacon.

2 kommentarer:

Jorun sa...

Vet man något om vilka uppfödare det gäller?

Signe sa...

Jag vet inte. Men det verkar vara en stor grej.