Tänk om man skulle införa orättvisemärkning istället och även passa på att skippa miljömärkning - att allt som inte är ok märks upp.
"Obs! Det här kaffet är odlat på ett miljöförstörande sätt och odlarna är underbetalda och lever under orimliga levnadsförhållanden."
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
3 veckor sedan
3 kommentarer:
Jag stöder din idé, men undrar hur den någonsin ska kunna genomföras...
Socialstyrelser i alla länder, förenen eder. Det går ju att märka produkter: Rökning dödar, man blir alkoholist av att dricka alkohol.
Igår tillagade jag en höna som hade frigått under sitt liv, på ett ekologiskt jordbruk. Den var dyrare, inte godare, men den gav ett gott samvete och hur ska jag nu någonsin kunna tillaga industrikyckling igen?
I Frankrike finns det Label Rouge-kyckling och de är dubbelt så gamla (vilket iofs inte är någon direkt ålder...) än batterikycklingar. De har bruna fjädrar över hela kroppen och de får vistas utomhus på dagarna. De är fetare och godare än vanlig kyckling. Och dyrare, de kostar nog som nötkött ungefär.
Skicka en kommentar