Nu går jag och tänker på marsutmaningen för oss, men ni får verkligen säga till om ni tycker det är en dålig idé. Min idé går ut på följande:
Vi skriver var och en en text på mellan 100-200 ord, alltså blir det totalt fyra texter. Så skickar vi vår text till en syster, som fritt får redigera, byta ord, radera och komplettera och sedan skicka vidare till nästa och nästa. Sista systern fixar till texten efter eget tycke och publicerar den. Då får den max ha svält till 300 ord. Skulle ni tycka att det var roligt eller ens meningsfullt? Tanken är att man ska stå fri från den första texten och utveckla den utan att vara rädd för vad den som skrev ursprungligen ska tänka och tycka. Detta var 133 ord...
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
3 veckor sedan
7 kommentarer:
Jag tycker att det är en alldeles utmärkt idé Bodil, men varför så korta texter?
Jag skulle rösta på första texten kunde vara 100-300 ord, och den färdiga texten kunde ha valfri längd. Kanske blir den jättelång, om någon drabbas av skrivklåda, men gör det något?
Förslag på sändlista: geografiskt Skellefteå skickar till Umeå, Umeå skickar till Stöcksjö, Stöcksjö skickar till Bryssel och Bryssel skickar till Skellefteå (eller Luxemburg om man väljer att se det så). Vilket även kan beskrivas som åldersordning.
Jag tänkte att ska texten publiceras på talkie får den inte vara för lång, men det kanske inte är något problem?
Vad tror ni om att första deltexten ska vara klar 7 mars, sedan 14, 21 och publicering 28 mars?
Ämnet bör vara fritt anser jag. Vem sätter rubriken?
Jag har två förslag.
-- Det enkelspårigt förnuftiga: den som publicerar texten sätter rubriken. Det är bara hon som vet vad texten handlar om vid det laget. Om det är t.ex. ursprungsförfattaren som sätter rubriken så låser det fast texten i dennes intentioner.
-- Det lite mer hasardartade: Person tre sätter rubriken men gör ingen annan ändring. Då blir utmaningen: 1) kommer på idén och skriver, 2) redigerar och fyller på, 3) ger texten en ny vinkel, 4) försöker göra om originalmaterialet så det går in under rubriken.
Det andra förslaget är lite skojigare, det första är är lite mer seriöst.
Skojigare är roligare. Linje två.
Utveckla, men med förnuft. Linje 2.
Jamen då så...
Skicka en kommentar