I dag kokade jag en god middag på en spik.
Indisk/indiansk gryta
-- blötlagda vita bönor
-- en gul lök
-- strimlad savoykål
-- en burk tomater med provencal-smak
-- en matsked currypulver (det indiska inslaget)
och som grädde på moset: en rejäl smörklick.
Kokas tills man blir less. Ätes med nykokt quinoa (det indianska inslaget).
Jag utlovade en lärdom som livet har lärt mig och det är denna:
Om man ska använda curry i maten ska man inte fega. En matsked är lagom till en middag. Och för att maten ska bli lite smultigare är det faktiskt inte fel med en klick smör.
Det var bara det jag ville säga.
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
3 veckor sedan
2 kommentarer:
Socker då?
Glad att du nämnde det lilla tricket! Jag brukar alltid ha en teori om att curry kräver något sött men i går hade jag inget. Kanske var det smörklicken som räddade balansen, vem vet...
Skicka en kommentar