05 november 2009

Caesarsallad revisited

Bjöd på samma caesarsallad ikväll som när två systrar var här. Gjorde 8 portioner dressing eftersom det är så gott och vi var så många runt bordet (även om hälften var tre år eller yngre och inte smakade). Och så åt vi spaghetti carbonara tidigare i veckan. Äggulor är ju både gott och närande.
På grund av den mänskliga faktorn gånger flera så finns det nu en onsdagsburk med 3 äggvitor blandat med en trasig äggula samt en torsdagsburk med 4 äggvitor blandat med en halv trasig äggula. Åtgärdsförslag?
Herr Partner tycker inte om omelett och är inte tokförtjust i sockerkaka.
Vi har redan ätit plättar två dagar den här veckan.
Det går inte att göra maränger av äggula-blandad äggvita.
Det går bra att frysa äggvita, men äggulablandad? Och vad ska man göra med äggen sen när de varit ett tag i frysen?

3 kommentarer:

Jorun sa...

Jag tror man kan göra något slags omelett på äggvita. Jag tycker du provar det, vispa ihop alla äggvitorna tillsätt en gnutta salt och en matsked vatten eller två. Stek i smör eller olja (skruva ner värmen till tvåan när du hällt i smeten i den heta stekpannan). Låt stelna och och lägg på något gott (skinka, ost, fetaost, tunna tomatskivor, groddar). Låt svalna något, rulla ihop och lägg i en låda tillsammans med en näve sallad och sen har du morgondagens lunch klar.

Signe sa...

Det blev luchomelett till mig och bebisen på tre äggvitor, de fyra andra var med om en sista olycka innan de destruerades.

Elina och co sa...

Det var värt varenda äggvita om du frågar mig :)