Det blev inte kalvbräss för mig, men däremot urbenad grisfot virad i savoykål. Alldeles utmärkt gott och inte så mäktigt som Jörels val.
Annat på menyn: Små ålar i grön sås, njurar, stekt rödspätta. Typiskt belgiskt enligt en skylt på väggen. En annan skylt sa "I love cooking with wine. Sometimes I even put it in the food".
Kocken ville inte laga till en av kundernas uppstoppade fasan som bars omkring i en plastpåse. Ca ne se fait pas.
Av Effie och bläckfisk syntes inget spår.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Och man kan ju också nämna att vi hade en riktigt rolig teaterupplevelse i går kväll! Mer om detta i morgon kanske!
Fast nu blir jag lite osäker på vad kalvbräss är. Jag har alltid trott att det har med hjärnan att göra, men jag ser att det heter "ris de veau" på franska och det Jörel åt var "cervelle", som betyder (djur)hjärna.
Jag trodde också att kalvbräss var en sorts eufemism för kalvhjärna men tydligen är den en körtel som alla däggdjur har.
Skicka en kommentar