För några år sedan testade jag att göra gifflar (eller vetebullar?) fyllda med en rolig sylt; rabarber, rosépeppar och vanilj. Jag bjöd på det på jobbet och det var en väldigt... ovanlig upplevelse. Men ändå gott på något sätt. Ikväll hittade jag syltreceptet igen. Vi har passerat stugan i inlandet igen och skördat rabarber och (svart)vinbärsblad. Saft. Jordgubbsplantorna jag fick i morsdagspresent lever och mår. Även kryddorna jag planterade där har klarat sig. Lavendeln har gått i blom. Ruccolan är som bäst nu. Salvian har också klarat sig bra. Jag vill slå ett halvhjärtat slag för citronmeliss som är en fantastiskt levnadsduglig kryddväxt, synd bara att den inte är klockren till så mycket. Jag har ignorerat att försöka smakmatcha den subtilt och istället maxat på med ett stort knippe till varje måltid. Helt ok till kall tonfiskröra.
Hemma igen finns det fyra sorters kryddgrönt att välja på. Och krukväxterna som nästan dog har återuppstått.
Revenge of the No Garden Gardener.
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
2 veckor sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar