Jag lyssnar på webbradio på Meny i P1 19 mars som diskuterar vilken mat man bör välja för att vara miljövänlig. Växthusodlade närodlade tomater eller ekologiska beresta? Välj en morot istället och om man nåste äta tomater, gör det på sommaren. Jag känner mig mer och mer obekväm med att äta kött.
(Planen var att det här inlägget skulle bli snäppet smartare men bebisen vaknar nu. Det är i alla fall bra med kranvatten och amning.)
Jobba med friskfaktorer – 8 säkra sätt - Suntarbetsliv
4 veckor sedan
1 kommentar:
Ibland tänker jag på det franska ordspråket "Le mieux est l'ennemi du bien", alltså: det bästa är det godas fiende.
Eller i fri översättning, kanske behöver man inte göra det så svårt för sig jämt. Måste man ligga i framkant för miljöhänsyn för att inte vara jättedålig?
Jag tänker att om man stöder beresta ekologiska tomater bidrar man till att bygga upp den sektorn. Att köpa närodlat besprutat är väl bra på sitt sätt, inte minst för landsbygdsutveckling.
Att avstå från beresta besprutade produkter är tillräckligt bra, tänker jag...
Men kanske är det bara en nödvändig rationalisering för att få fortsätta äta saker jag tycker om. I söndags åt jag en alldeles underbart god bit torsk - jag lyckades skapa en etiskt hållbar princip även för detta.
Skicka en kommentar